07 February 2024

Applicatie ontwikkelen: kost en opbrengst

Een maatwerk webapplicatie laten ontwikkelen is altijd een stevige kost. Die kost is echter een investering die zichzelf kan terugverdienen.

investering verdient zichzelf terug

Een maatwerk webapplicatie laten ontwikkelen is altijd een stevige kost (al snel >20k).

Die kost is echter een investering die zichzelf kan terugverdienen.

In digitalisering van bedrijfsprocessen en digitale transformatietrajecten is het ontwikkelen van webapplicaties heel aanwezig voor veel bedrijven.

Voor sommigen lijkt het een zware kostenpost, terwijl anderen de opportuniteiten en voordelen zien en het op die manier bekijken als investering die zichzelf kan terugverdienen.

ROI = Return Of Investment

Hoe kan een webapplicaties dan positief bijdragen zodat je de investering ervan in een zo kort mogelijke tijd kan terugverdienen? 

Verbeter je efficiëntie en productiviteit

Een goed ontwikkelde applicatie verbetert de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf aanzienlijk. Het kan repetitieve taken automatiseren, gegevens centraliseren, gegevens overdragen naar andere systemen, processen standardiseren en workflows vereenvoudigen/stroomlijnen.

Dit betekent dat je met hetzelfde team meer werk kan verzetten in minder tijd of met een kleiner team hetzelfde werk kan blijven verzetten door gebruik te maken van de webapplicatie. Dit resulteert in kostenbesparingen en een hoger rendement.

Betere klantenservice, hogere klanttevredenheid

Applicaties kunnen ook de klantenservice en klanttevredenheid verbeteren.

Je kan klanten toegang verlenen tot:

  • self-service portals

  • handige tools

  • real-time communicatiekanalen

  • kunnen snel antwoorden krijgen op hun vragen en problemen

Dit verhoogt de klanttevredenheid en loyaliteit, wat zich kan vertalen in extra omzet en positieve aanbevelingen naar nieuwe klanten toe. 

Zo kan je een verschil maken in de competitieve markt van vandaag!

Eén van de belangrijkste voordelen van een webapplicatie is dat je de kracht en beslissing zelf in handen hebt om je snel aan te passen aan de markt en te schalen indien zich opportuniteiten aanbieden.

(sneller) Groeien zonder extra kosten

Een applicatie kan zoals eerder toegelicht vele administratieve taken automatiseren waardoor groeien, meer volume verzetten, zelfs nieuwe markten of klantsegmenten aanboren tot de mogelijkheden behoort, zonder dat je daar meteen veel extra werkkrachten voor dient aan te werven.

Dit kan snel grotere of nieuwe inkomstenstromen genereren.

Rapportage, data en inzichten

Webapplicaties kunnen waardevolle gegevens en inzichten genereren.

Door het bijhouden van gebruikersgedrag en interacties, kan je interessante trends en patronen ontdekken die je kunnen helpen bij het nemen van strategische beslissingen.

Deze gegevens kan ook gebruiken om gepersonaliseerde marketingcampagnes uit te werken.

Via rapportering kan je ook meten wat het meest populair is bij je klant.

Dit helpt je bij het aanbieden van diensten en producten die relevant zijn en aansluiten bij de interesses van je klant.

"Applicaties in je bedrijf? De vraag is niet of maar wanneer."

Laat je bedrijf groeien

Het ontwikkelen van webapplicaties brengt een initiële kost met zich mee, maar het is belangrijk om de voordelen op lange termijn in overweging te nemen.

Een goed ontworpen en goed onderhouden webapplicatie kan zichzelf vele malen terugverdienen door kostenbesparingen, groeikansen, omzetwinst en verbeterde klantenservice!