03 June 2024

AI in een webapplicatie

Kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI)-technologie kan webapplicaties aanzienlijk verbeteren.

Kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI)-technologie kan webapplicaties aanzienlijk verbeteren.

Door AI-technologieën te integreren kunnen webapplicaties intelligenter, gebruiksvriendelijker en efficiënter worden, waardoor gebruikers een betere ervaring krijgen en bedrijven betere resultaten kunnen behalen.

Het kan ook leiden tot meer efficiëntie, kostenbesparingen, het stroomlijnen van taken en het verbeteren van de besluitvorming.

Het grote voordeel van het toepassen van AI-technologie op een specifieke taak is dat deze door steeds meer data en voorbeelden ‘beter/slimmer’ kan worden vergeleken met logica die ook jaren later hetzelfde blijft uitvoeren waarvoor het origineel geprogrammeerd was.

Hier zijn enkele zinvolle voorbeelden van hoe u uw webapplicatie kan verbeteren met AI in verschillende soorten webapplicaties.

B2B-bestelplatform: blijf een stap voor

Als bedrijf:

 • Demand Forecasting: op basis van de bestelgeschiedenis en het gedrag van uw klanten kunt u de vraag naar producten in de loop van de tijd voorspellen om de voorraadniveaus te optimaliseren en voorraadtekort en overstock te verminderen

 • Aangepaste prijzen: bied dynamische prijzen aan die zijn afgestemd op individuele klanten op basis van hun bestelgeschiedenis, volume en loyaliteit.

 • Automatisering van orderverwerking: automatiseer routinematige orderverwerkingstaken, zoals orderverificatie, facturering en betalingsverwerking.

 • Slimme betalingsherinneringen: stuur gepersonaliseerde betalingsherinneringen naar klanten, op basis van hun eerdere betalingsgedrag: een formelere e-mail voor regelmatige late betalers en een vriendelijkere e-mail voor klanten die vaak op tijd betalen

Als klant:

 • Productaanbevelingen: het ontvangen van suggesties voor producten of diensten die voor u interessant zijn, op basis van uw eerdere aankopen, bestelgeschiedenis of trends in de sector.

Planningstool: slimmer, kostenbesparend en minder stress

 • Seizoensgebondenheid, trendanalyse en capaciteitsplanning: identificeer seizoenspatronen en langetermijntrends om planningsbeslissingen te optimaliseren. Voorspel de capaciteitsbehoefte en optimaliseer de inzet van middelen om problemen te voorkomen en op tijd projecten te kunnen afwerken. Bijvoorbeeld: minder personeel beschikbaar in juli en augustus, let dus op de hoeveelheid te plannen werk tijdens de vakantieperiode.

 • Geautomatiseerde planning en toewijzing van middelen: genereer optimale planningen en wijs automatisch middelen toe (bijvoorbeeld personeel, apparatuur) op basis van werkdruk, deadlines, beschikbaarheid van middelen en vaardigheden.

 • Preventief onderhoud: volg van voertuigen of machines op om storingen te voorspellen voordat ze zich voordoen, waardoor ongeplande defecten en onderhoudskosten worden geminimaliseerd.

Klantenportaal: handmatig documenten lezen behoort tot het verleden

 • Gegevens extraheren uit geüploade PDF's: u kunt tekst uit PDF-documenten lezen en namen van personen, adressen, bedrijven, bedragen en tabellen herkennen. De technologie die wij hiervoor gebruiken is een combinatie van OCR, NLP, Entity Extraction en Data Structurering.

 • Automatisch invullen van formulieren: gebruik AI om formulieren automatisch in te vullen met gebruikersgegevens, waardoor gebruikers minder tijd en moeite nodig hebben om taken uit te voeren.

 • Slim zoeken: verbeter de zoeknauwkeurigheid door de intentie en context van de gebruiker beter te ‘begrijpen’ om informatie te vinden met behulp van zoekopdrachten in natuurlijke taal (met Natural Language Processing (NLP))

 • Real-time vertaling: zorg voor live vertaling voor uw webapplicatie-interface en inhoud

 • Verbeterde onboarding van gebruikers: gebruik AI om een interactieve en gepersonaliseerde onboarding te creëren die nieuwe gebruikers helpen door je portal te navigeren en de functies ervan effectief te gebruiken.

Beheren van uw website: bespaar tijd!

 • Beeldherkenning: genereer relevante tags door objecten, scènes of gezichten in afbeeldingen te identificeren met AI

 • Contentgeneratie, automatisch tekst schrijven: genereer een korte en duidelijke samenvatting van uw artikel met behulp van NLP-modellen (bijvoorbeeld op GPT gebaseerde applicaties)

Door AI-mogelijkheden in uw webapplicatie of activiteiten te integreren, kunt u aanzienlijke kostenbesparingen realiseren en de winstgevendheid vergroten door verhoogde efficiëntie, betere besluitvorming en verbeterde klantervaringen.