150 vacatures invullen op 4 maanden

Nike

maatwerk job sollicitatieplatform

Een aanwervingscampagne ondersteund door een maatwerk job sollicitatieplatform.

Quasi onhaalbaar

Nike blijft in Laakdal bijbouwen en gaat op termijn schalen van 4000 naar 6000 medewerkers.

Op korte termijn zijn er 150 open vacatures in te vullen.

Hiervoor wordt een aanwervingscampagne op poten gezet die ondersteund wordt, door een job sollicitatieplatform.

Een platform dat sollicitanten, het interimkantoor en de werkgever verbindt

Nike heeft uiteraard al een job platform waar vacatures op gepubliceerd worden, echter is dat platform generiek opgezet voor allerlei types van functies.

In deze campagne ligt de focus specifiek op magazijnmedewerkers en dan ook nog eens op een groot volume (150 vacatures) die in een korte tijdspanne (4 maanden tijd) dienen ingevuld te worden.

Hoe leid je zoiets in goede banen?

Met die vraag klopte het team van Nike aan bij MediaMixer en Sevendays. Er werd een traject opgestart om het selectieproces en administratief proces van sollicitatie tot invulling van de vacature te helpen stroomlijnen en zoveel mogelijk aspecten van de werking te digitaliseren.

Naast een aantrekkelijke jobwebsite en uiterst eenvoudig interactief sollicitatieformulier, wordt de data automatisch doorgegeven aan het interimkantoor om het sollicitatieproces vlot te laten verlopen.

Ga in conversatie met je sollicitant

Hoe gaat een sollicitatie nu in zijn werk? Wel, een sollicitant wordt zonder afleiding via een intuïtief stappenplan door de sollicitatie geleid. Dit kan perfect “onderweg” ingevuld worden via een smartphone.

Het sollicitatieformulier is via een stappenplan op maat opgezet, het lijkt meer op een conversatie dan op een formulier waarbij de sollicitant interactief vragen dient te beantwoorden die heel relevant zijn voor de magazijnmedewerker functie.

Via die aanpak bekomen we een hoog percentage van succesvolle sollicitaties omdat de sollicitant heel duidelijk en interactief wordt geïnformeerd waar hij of zijn voor solliciteren.

Efficiënt sollicitatieproces & eenvoudige administratie

Via een volledig op maat uitgewerkt beheersysteem kan zowel het Nike team als het Interim kantoor de binnenkomende sollicitaties opvolgen, raadplegen en verwerken. Ze hebben op elk moment een overzicht van de kandidaten.

Via een API connectie, wordt een kandidaat met al zijn gegevens doorgegeven aan het platform van het Interim kantoor, dat op zijn beurt de verdere administratieve verwerking voor zijn rekening neemt.

Als je een straffe doelstelling hebt, dan is recht naar het doel de kortste en efficiëntste weg. Het digitaliseren en automatiseren kan het quasi onmogelijke toch haalbaar maken en zorgt tegelijk voor een enorme tijdswinst en meer tevredenheid bij sollicitanten.

Go to logistiektalent.be