Tesla en Drupal: veel gelijkenissen

Beiden innovatief, snel, veilig en Open Source!


In het derde kwartaal van dit jaar heeft Tesla in de Verenigde Staten geschiedenis geschreven: Tesla heeft meer auto's verkocht dan Mercedes (69.925 t.o.v. 66.542)! Nog 1.754 meer en dan wint Tesla ook van het andere premium merk BMW.

Tesla is op alle gebieden revolutionair: je kan niet alleen online je auto configureren en bestellen maar ze hebben nu ook met de Model 3 de veiligste auto ter wereld gebouwd.

De Tesla website is al sinds 2011 gebouwd op Drupal. Niet toevallig want Drupal en Tesla hebben vele gelijkenissen:

Innovatief

Drupal is een platform voor digitale innovatie en ideeën. Je bouwt er met de nieuwste technologieën prachtige web en mobiele toepassingen mee. Drupal is API-first, dit wil zeggen dat koppelingen met andere systemen vanuit de basis ingebouwd is.

Snelheid

Snelheid is zeer belangrijk in digitale marketing. Je bouwt er snel nieuwe belevingen mee zonder je business opportuniteit te laten voorbij gaan.

Veiligheid

Net zoals Tesla is Drupal veilig: een stuk veiliger dan andere CMS systemen zoals Wordpress bijvoorbeeld.

Schaalbaarheid

Met zijn solide en slanke basis, is Drupal Enterprise-ready voor de drukst bezochte websites van de wereld. Daarnaast schaalt Drupal perfect mee met uw business voor je volgende stap in de digitale transformatie.

Open Source

Tesla heeft al zijn patenten publiek beschikbaar gemaakt, dus "open sourced". Dit is net hetzelfde bij Drupal waar alle code voor iedereen vrij beschikbaar is. Elon Musk gelooft erin dat hierdoor de innovatie en ontwikkeling nog sneller zal gaan.

Andere websites die vol overtuiging hun website met Drupal hebben gebouwd zijn onder andere VTM maar ook Wendy's, the Royal Family, voetbalclub Arsenal, de website van de NASA, de universiteit Harvard, de druk bezochte Grammy en Emmy Awards, de popster Lady Gaga en de supercars van Lamborghini!