Koppel je systeem

SAP, Odoo, Teamleader,...


Er zijn echt wel goede systemen en web platformen op de markt. Vele bedrijven maken daar terecht gebruik van, het is niet altijd zinvol om functionaliteit na te bouwen in je eigen systeem (tenzij je je in geen enkel systeem kan vinden EN je de ultieme flexibiliteit wil).

Werk je bijvoorbeeld met een ERP systeem zoals SAP B1, Odoo, Microsoft Dynamics NAV of maak je je facturen met Teamleader?

Tegenwoordig heeft elk modern systeem een mogelijkheid tot koppeling met andere systemen, maar goed ook want anders krijg je dubbele ingaves van gegevens en dat wil niemand.

Een koppeling is niet alleen interessant om efficiëntie te verhogen (dubbele ingave vermijden) maar ook om extra diensten te kunnen aanbieden.

Stel je werkt al jaar en dag met een ERP systeem voor je klantenbeheer en stockbeheer en je activiteit breidt uit en je wil vanaf een bepaald moment ook online gaan verkopen.

Op dat moment kunnen we je ERP systeem koppelen aan een Drupal webshop:
*de producten/voorraden vanuit je ERP => Webshop
*de klanten en bestellingen van de Webshop => ERP

Uiteraard zijn de mogelijkheden dan oneindig: je kan plots werken met klantengroepen, kortingen, facturen online laten raadplegen, gestructureerd communiceren met je klanten, ...